Tuintips april

Een tuin dient als een oase van rust, een speeltuin en een werkplaats. Het is tijd om je sluimerende tuinidee├źn tot leven te brengen! Heb je gedacht aan een nieuwe zithoek voor ontspannende middagen? Of misschien een veilige en leuke speelruimte voor de kinderen? Verlang je naar een weelderig groen gazon of een rustgevende vijver? Wat je wensen ook zijn, wij staan klaar om je te helpen bij het realiseren van je droomtuin!

 

 

Hoge planten

Het is een bekend feit dat sommige planten in de zomer een aanzienlijke hoogte bereiken. Het is echter vaak te laat om ze te ondersteunen als ze al volgroeid zijn. Daarom is het raadzaam om nu al meegroeisteunen te plaatsen. Deze zijn verkrijgbaar in subtiele kleuren zoals groen of zwart, die later nauwelijks opvallen in de tuin. Een alternatieve en natuurlijke optie is het gebruik van lange, rechte takken van snoeihout. Deze kunnen ook dienen als effectieve steunen voor je planten. Door deze maatregelen nu te nemen, zorg je voor een gezonde en stabiele groei van je planten gedurende het hele seizoen.

Bekijk eerdere Tuintips

Planten maart

Planten maart

De fluweelhortensia is een opvallende verschijning in de tuin. Hier zijn enkele interessante feiten over deze prachtige plant:

Hoogte en groeiwijze: De fluweelhortensia kan uitgroeien tot een indrukwekkende hoogte van ongeveer 1,5 meter. Zijn groeiwijze is bossig en vol, met grote, donkergroene bladeren die een fluweelachtige textuur hebben. Deze bladeren zijn een lust voor het oog en voegen een vleugje elegantie toe aan elke tuin.

Onderhoud maart

Onderhoud maart

Op een zonnige voorjaarsdag buiten bezig zijn, omringd door de frisse lucht en het zachte zonlicht, is een waar genot voor elke tuinliefhebber. Het is het moment waarop de natuur ontwaakt uit haar winterse sluimer en de tuin weer tot leven komt. Een tijd van belofte en vernieuwing, waarin we onze handen uit de mouwen steken en onze groene oase klaarmaken voor het komende seizoen.

Snoeien maart

Snoeien maart

Het is tijd om je tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen! Terwijl de dagen langer worden en de zon zich vaker laat zien, is het belangrijk om je planten en struiken te verzorgen. Vooral siergrassen en vlinderstruiken hebben nu aandacht nodig.