Planten april

De Acer Palmatum, beter bekend als de Japanse esdoorn, is een echte blikvanger in je tuin met zijn handvormige bladeren die een levendige groene kleur hebben. Deze boom, die zijn oorsprong vindt in het Oosten, brengt een unieke sfeer in je buitenruimte. Het is in het najaar dat de Japanse esdoorn echt schittert, wanneer zijn bladerkroon een prachtig kleurenpalet onthult dat varieert van oranje en geel tot diep rood. Bovendien, als de zon door de bladeren schijnt, creëert het een adembenemend lichtspel dat je tuin in een sprookjesachtige sfeer hult.

 

 

Bloemenpracht in de zomer

Dahlia’s, gladiolen en lelies transformeren uw tuin in een zomers bloemenparadijs. Het is nu het perfecte moment om de bollen in de grond te zetten. Selecteer een plek in de volle zon, plant de bollen op de aanbevolen diepte en zorg ervoor dat de grond goed water doorlaat. Hoewel het even kan duren, zult u binnenkort beloond worden met een explosie van kleur wanneer de bloemen uitkomen en bloeien. Vergeet niet om ze regelmatig water te geven en de grond los te houden voor de beste resultaten. Geniet van de prachtige bloei!

 

 

Rozen

Rozen zijn een ware schat voor elke tuinliefhebber. Met een overvloed aan soorten, elk met hun unieke persoonlijkheid en aantrekkingskracht, zijn ze een lust voor het oog. Het kleurenpalet is rijk en divers, variërend van diep rood, zacht roze, paars-blauw en levendig geel tot het zuiverste wit. Rozen hebben een voorkeur voor open ruimtes. Ze gedijen het beste met regelmatige toediening van organische meststoffen en, niet te vergeten, voldoende ruimte voor hun wortels! Bovendien waarderen ze een goede snoeibeurt om hun vorm en gezondheid te behouden. Met de juiste zorg en aandacht kunnen rozen een tuin transformeren tot een paradijs van kleur en geur.

Bekijk eerdere Tuintips

Tuintips mei

Tuintips mei

Een tuin die groen is, is meer weerbaar tegen de veranderingen in het klimaat en draagt bij aan een grotere biodiversiteit. Het regenwater dat zich verspreidt en in de grond infiltreert of wordt opgevangen, de schaduwrijke plekken die verkoeling bieden tijdens hete dagen, de vogels en insecten die een constante bron van voedsel en een veilige schuilplaats vinden; dit zijn allemaal voordelen van een groene tuin. Laten we ons gezamenlijk inzetten om deze doelen te bereiken en zo bij te dragen aan een duurzamere en groenere wereld.

Onderhoud april

Onderhoud april

Denk je dat het steken van kantjes een vervelende taak is? Met een scherpe spade of kantensteker kun je een nette scheiding maken tussen je gazon en de borders. Dit geeft je tuin onmiddellijk een professionelere en verzorgde uitstraling, waardoor je planten beter tot hun recht komen! Je zult merken dat je tuin er mooier uitziet!

Snoeien april

Snoeien april

Het is essentieel om te snoeien voor een gezonde groei. In april zijn de bolacacia en bolcatalpa ideaal om te vormen. Door zorgvuldig te snoeien, kun je de vorm van de boom beïnvloeden: je kunt een mooie kroon behouden, meer lichtinval in de kroon creëren of de boom compact houden. Bovendien, door regelmatig onderhoud, kun je de levensduur van de boom verlengen en ziektes voorkomen. Het is ook belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken om schade aan de boom te minimaliseren.