Onderhoud april

Denk je dat het steken van kantjes een vervelende taak is? Met een scherpe spade of kantensteker kun je een nette scheiding maken tussen je gazon en de borders. Dit geeft je tuin onmiddellijk een professionelere en verzorgde uitstraling, waardoor je planten beter tot hun recht komen! Je zult merken dat je tuin er mooier uitziet!

Bovendien, door regelmatig de kantjes te steken, voorkom je dat het gras zich verspreidt naar de borders. Dit maakt het onderhoud van je tuin op de lange termijn gemakkelijker. Dus, hoewel het misschien een saai klusje lijkt, draagt het steken van kantjes bij aan de algehele gezondheid en schoonheid van je tuin!

 

 

Mooi gazon

Voor de tuinliefhebber is er niets zo vreugdevol als een prachtig groen gazon! De lente is het ideale moment om nieuw gras te zaaien of een bestaand gazon te herstellen. Het is ook een uitstekende tijd om te verticuteren, wat helpt om mos of klaver te bestrijden. Dankzij de krachtige groei die de lente met zich meebrengt, zal je gazon snel herstellen!

Daarnaast is het belangrijk om je gazon regelmatig te bemesten, vooral na het verticuteren. Dit zorgt voor een gezonde groei en een diepgroene kleur. Vergeet ook niet om voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Met deze tips zal je gazon er in een mum van tijd weer stralend uitzien!

 

 

onderhoud

Het is altijd een genot om te zien hoe de tuin elk jaar weer tot bloei komt! De zon begint al sterker te schijnen! Het is tijd om te beginnen met het organiseren. Reinig je terras en tuinmeubilair, verwijder dode planten uit de borders en potten, en transformeer het weer in een aangename buitenruimte! Zodra alles schoon en opgeruimd is, kun je nieuwe planten en bloemen toevoegen om kleur en leven in je tuin te brengen. Vergeet niet om regelmatig water te geven en de planten te bemesten voor een optimale groei. Geniet van de frisse lucht en de schoonheid van je vernieuwde tuin!

Bekijk eerdere Tuintips

Tuintips mei

Tuintips mei

Een tuin die groen is, is meer weerbaar tegen de veranderingen in het klimaat en draagt bij aan een grotere biodiversiteit. Het regenwater dat zich verspreidt en in de grond infiltreert of wordt opgevangen, de schaduwrijke plekken die verkoeling bieden tijdens hete dagen, de vogels en insecten die een constante bron van voedsel en een veilige schuilplaats vinden; dit zijn allemaal voordelen van een groene tuin. Laten we ons gezamenlijk inzetten om deze doelen te bereiken en zo bij te dragen aan een duurzamere en groenere wereld.

Planten april

Planten april

De Acer Palmatum, beter bekend als de Japanse esdoorn, is een echte blikvanger in je tuin met zijn handvormige bladeren die een levendige groene kleur hebben. Deze boom, die zijn oorsprong vindt in het Oosten, brengt een unieke sfeer in je buitenruimte. Het is in het najaar dat de Japanse esdoorn echt schittert, wanneer zijn bladerkroon een prachtig kleurenpalet onthult dat varieert van oranje en geel tot diep rood. Bovendien, als de zon door de bladeren schijnt, creëert het een adembenemend lichtspel dat je tuin in een sprookjesachtige sfeer hult.

Snoeien april

Snoeien april

Het is essentieel om te snoeien voor een gezonde groei. In april zijn de bolacacia en bolcatalpa ideaal om te vormen. Door zorgvuldig te snoeien, kun je de vorm van de boom beïnvloeden: je kunt een mooie kroon behouden, meer lichtinval in de kroon creëren of de boom compact houden. Bovendien, door regelmatig onderhoud, kun je de levensduur van de boom verlengen en ziektes voorkomen. Het is ook belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken om schade aan de boom te minimaliseren.