Planten maart

Er zijn weer volop voorjaarsbloeiers te koop zoals de viool, madelief en vergeet me niet. Maak je tuin weer levendig met deze planten!

 

 

Bodembedekkers

Plant bodembedekkers. Een bodembedekker beschermt tegen onkruid en is werkbesparend. Bovendien ziet je tuin er altijd mooi begroeid uit met pachysandra (foto), klimop of vinca minor. Het bedekken van de bodem met planten gaat ook het uitdrogen van de grond, door de zon, tegen.

 

 

Voorjaarsbollen

Voorjaarsbollen zoals hyacint, narcis en blauwe druif geven, zowel buiten als binnen, veel kleurrijk voorjaarsplezier. In een pot, buiten op tafel is het een genot om naar te kijken. Binnenhuis is de hyacinth (foto) bovendien een heerlijke geurverspreider.

Bekijk eerdere Tuintips

Tuintips oktober

Tuintips oktober

Het is leuk om naar de bedrijvigheid van koolmeesjes of mussen in de tuin te kijken. Hang daarom wat nestkastjes op een goed zichtbare, maar beschutte plek die veilig is voor katten. Let op de grootte van de toegang. Niet elke vogel gaat in elk huisje! Door nestkastjes op te hangen, help je niet alleen de vogels, maar geniet je ook van hun vrolijke aanwezigheid in je tuin. Zorg ervoor dat de nestkastjes op een hoogte van minimaal twee meter hangen en dat ze niet in de volle zon of op de wind staan. Dit zorgt voor een comfortabele en veilige omgeving voor de vogels.

Planten september

Planten september

Dahlia’s met hun prachtige, bonte, kleurrijke bloemexplosies zijn weer helemaal terug in de hedendaagse tuin. Er is een grote diversiteit aan kleuren en maten. De plant laat je met zijn groeikracht zelden in de steek! 

Weetjes van september

Weetjes van september

September is de tijd van de pompoenen en kalebassen. Pompoenen kun je eten (en zijn vaak groter), kalebassen zijn siervruchten en niet-eetbaar. Beide behoren tot de komkommerachtigen, net als de courgette.