Juli: planten

Onderwaterplanten tegen zuur water

Als er voldoende zuurstof in het water komt, wordt het water niet zuur. Dat is het makkelijkst te realiseren door voldoende zuurstofplanten (onderwaterplanten) in de vijver te planten. Een groot voordeel daarvan is dat uw vijverplanten beter groeien, en dat vissen gezonder blijven.

 

Baardiris verplanten

Iris germanica bloeit volop in juni en sterft daarna bovengronds af. Als ze zo’n vijf jaar op een plek hebben gestaan, moeten ze worden opgerooid en de wortelstokken moeten worden gedeeld en opnieuw ingeplant als u ze het jaar erop weer uitbundig in bloei wilt zien.

tuintips_juli_aanplanten_iris  20140704_germanica

Deze irissen houden van een droge zonnige groeiplaats. Meng wat extra kalk door de plantgrond. De bovenkanten van de wortelstokken moeten iets boven de grond uitkomen. Plant ze in noord-zuidrichting.

 

Tweejarigen zaaien

Juli is dé maand om tweejarige planten zoals vergeet-mij-niet en violen te zaaien. Heel belangrijk is dat het zaaisel voldoende vochtig blijft.

20140704_vergeet_me_niet_je

Bekijk eerdere Tuintips

Tuintips oktober

Tuintips oktober

Het is leuk om naar de bedrijvigheid van koolmeesjes of mussen in de tuin te kijken. Hang daarom wat nestkastjes op een goed zichtbare, maar beschutte plek die veilig is voor katten. Let op de grootte van de toegang. Niet elke vogel gaat in elk huisje! Door nestkastjes op te hangen, help je niet alleen de vogels, maar geniet je ook van hun vrolijke aanwezigheid in je tuin. Zorg ervoor dat de nestkastjes op een hoogte van minimaal twee meter hangen en dat ze niet in de volle zon of op de wind staan. Dit zorgt voor een comfortabele en veilige omgeving voor de vogels.

Planten september

Planten september

Dahlia’s met hun prachtige, bonte, kleurrijke bloemexplosies zijn weer helemaal terug in de hedendaagse tuin. Er is een grote diversiteit aan kleuren en maten. De plant laat je met zijn groeikracht zelden in de steek! 

Weetjes van september

Weetjes van september

September is de tijd van de pompoenen en kalebassen. Pompoenen kun je eten (en zijn vaak groter), kalebassen zijn siervruchten en niet-eetbaar. Beide behoren tot de komkommerachtigen, net als de courgette.