Onderhoud mei

In de vijver is er weer wat levendigheid. Tijd voor een voorjaarsbeurt. Verzorg de waterplanten, test de waterkwaliteit, ga algen tegen, reinig de pomp en het waterfilter en maak een observatierondje!

 

 

Bemesting van je gazon

Bekijk een mooi groen tapijt als een project dat in het voorjaar begint! Bemest het als er regen wordt voorspeld en herhaal dit enkele keren gedurende de zomer. Een regenbui zorgt ervoor dat de mest geleidelijk de grond in trekt.

 

Onkruid wieden

Ga aan het begin van het seizoen, bij voorkeur bij zonnig weer, grondig door je tuin om te wieden, dat scheelt enorm de komende zomer. Alles groeit nu bijzonder snel. Verwijder ook ongewenste zaailingen.

Bekijk eerdere Tuintips

Tuintips oktober

Tuintips oktober

Het is leuk om naar de bedrijvigheid van koolmeesjes of mussen in de tuin te kijken. Hang daarom wat nestkastjes op een goed zichtbare, maar beschutte plek die veilig is voor katten. Let op de grootte van de toegang. Niet elke vogel gaat in elk huisje! Door nestkastjes op te hangen, help je niet alleen de vogels, maar geniet je ook van hun vrolijke aanwezigheid in je tuin. Zorg ervoor dat de nestkastjes op een hoogte van minimaal twee meter hangen en dat ze niet in de volle zon of op de wind staan. Dit zorgt voor een comfortabele en veilige omgeving voor de vogels.

Planten september

Planten september

Dahlia’s met hun prachtige, bonte, kleurrijke bloemexplosies zijn weer helemaal terug in de hedendaagse tuin. Er is een grote diversiteit aan kleuren en maten. De plant laat je met zijn groeikracht zelden in de steek! 

Weetjes van september

Weetjes van september

September is de tijd van de pompoenen en kalebassen. Pompoenen kun je eten (en zijn vaak groter), kalebassen zijn siervruchten en niet-eetbaar. Beide behoren tot de komkommerachtigen, net als de courgette.